Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegségek U, Ű betüvel

2009.08.08

 

 

ÜDÍTŐ ITAL

 

Az Apróbojtorján tea nyári hőségben, melegen fogyasztva hűsítő, szomjoltó üdítő ital.

 

ÜSZKÖSÖDÉS

 

Szövegmagyarázat szempontjából lásd még az AMPUTÁCIÓ, FIBRIN, ORBÁNC címszó alatti részeket is.

 

Az üszkösödés a gyulladásnak azon formája melyben az elhalás nagy szerepet játszik. Az üszök, a szövetek, szervrészletek vagy teljes szervek pusztulása az élő szervezeten belül. A bőrön először szederjes-vörös majd egyre sötétebb, végül teljesen fekete elszíneződés jelentkezik, később az illető testrész (láb, kéz) elhalhat, leválhat. Kialakulhat különböző kórokozók hatására is, külsőleg földdel szennyezett, vagy elfertőződött sebek esetén (például gyakori a lábszárfekély esetén, amikor, a láb újra fertőződik az orbánc kórokozójával, de lehet baleset után is). A bakteriális üszkös folyamat a belső szervekben, a tüdőben, a pofanyálkahártyán, a fogbélben, az anyaméhben fordulhat elő. A szívben (szívinfarktus), az agyban (agylágyulás), a tüdőben (tüdőembólia) a koszorúserek elzáródása miatt alakulhat ki, vagy vérrögök zárják el a területeket a váráram többi részétől. Mérgezések is okoznak a szervekre ilyen hatásokat, szervi roncsolódásokat, szöveti pusztításokat. Legismertebb a gombamérgezés, mely a máj pusztulását és eltávolítását teszi szükségessé, májátültetés formájában. Az elzáródástól függően, a felületek részben vagy egészben elhalnak. A fő szervek elhalása, - szív, agy, tüdő, - halállal végződnek. Részleges elhalás esetén a beteg megmenekül, de szervei csökkent működése a továbbiakban sok problémát okoz.

Az üszkösödés másik formája, amikor a végtagok, főleg a láb hajszálerei, a kor haladtával, annyira beszűkülnek, hogy állandó fájdalom mellett, lassan rohadnak, elhalnak, feketednek. Ebben az esetben lassú folyamatról van szó, nem gyulladás következménye, hanem alapvető adottságból ered. Általában már gyermekkorban is a szokásostól hidegebb kéz és láb jellemzi ezeket az embereket. Általában vékony testalkatúak, szikárak, fáradékonyak, fejfájósak, betegesek is lehetnek, de mégis hosszú életűek.

Üszkös végtagnál, fertőzés esetén antibiotikus kezelés szükséges, súlyosabb esetben műtéttel, végtag-amputációval lehet megmenteni a beteg életét. Belső szervek üszkösödése esetén csak az azonnali szervcsere lehetne eredményes.

Az erek és nyirokutak elzáródásait, gyulladásait, az emberek zöme nem veszi komolyan, az egyszerű izom és belső szervi gyulladásokat, pedig még úgysem, pedig igen komoly következményekkel járhat.

Az üszkösödésekre ajánlott gyógynövények felsorolása gyakorlatilag megegyezik a AMPUTÁCIÓ, BAKTÉRIUM, ÉR, VÍRUS, GOMBA, GYULLADÁS, NYIROKUTAK, VÉRTISZTÍTÓK, VISSZÉR címszó alattiakkal. Itt csak párat sorolok fel.

 

A Bíborkasvirág (Echinacea) a szövetekre és a vérre hat. Hatását a vérkeringésen, a nyirokrendszeren, és légzőszerveken keresztül fejti ki. Vértisztító, izzasztó (diaforetikus), baktériumölő, vírusölő, fertőtlenítő és erősen hűtő hatása révén fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Használható vér mérgezettsége (vértoxicitás), vérmérgezés (kórokozó a vérben), üszkösödés, fertőzések, sebek, tályogok, gyulladás esetén. A Bíborkasvirág növényi antibiotikum és immunerősítő szer. A legjobb méregbontó (detoxifikáló) gyógynövény. A legtöbb méreg hatását legyőzi a szervezetben. Tisztítja a vért és a nyirokrendszert, segíti a fehérvérsejtek működését és megóvását. Megállítja a gennyképződést és a szövetek pusztulását. Bármilyen idegen anyag, betegséget előidéző idegen kórokozó, vagy annak mérge ellen használják vértisztítóként. Tüdőbetegség esetén Peremizs-, vagy Körömvirág gyökérrel együtt, védi is a tüdő szöveteit. Hosszú távon használható kis adagokban. Szeszes kivonatából, napi három alkalommal vehetünk magunkhoz, 15-20 cseppet megelőzésként influenzás időkben, vagy fertőzés esetén napi 2-6 alkalommal 50 cseppet. Külsőleg lemosóként, fürdőkbe használható elfertőződött sebek esetén, vagy fertőzések megelőzésére. Ellenjavallatait lásd a gyógynövény leírásánál.

* Lábamputáció megelőzésére, vegyünk lábfürdőt Csalánból és gyökeréből naponta kétszer és igyuk teakeverék formájában, mindaddig, míg az üszkösödés meg nem szűnik. Természetes vértisztító hatással rendelkezik, így vérhígítót szedők csak keverékben és kis mennyiségben alkalmazzák. …..

* Az erős Pirospaprika hat a plazmára (kötőszövetek), összes szövetre. Különleges hatása, hogy oldja a szövetekben felgyülemlett fibrint, hasonlóan a Cayenne-borshoz (kapszicin tartalmú), fokhagymához, hagymához, Gyömbérhez, és az Ananászhoz (bromelin tartalmú), ezért használható megkeményedett, rögös láb esetén, lábszárfekélynél, és visszérgyulladásnál, orbánc utáni mirigyelzáródásoknál. A láb átmérője a duplájára is megduzzadhat, színe kékes, vagy sötét barna, fekete is lehet. Pakolásokkal feloldható, eltávolítható a dagadt lábból a szövetek közé szorult váladékállomány (nem víz). Ajánlott Mályvaféléket, Vadgesztenye kivonatot is használni, hogy a nyirokmirigyek el ne duguljanak, fel ne dagadjanak, és a feloldott fibrint eltávolítsák. Ezáltal megakadályozható a tüdőembólia, a szívinfarktus, az agy-embólia, valamint az üszkösödés, végső soron a láb amputálása. A lábon a fekély fölötti részeket kenjük be a kivonatával, vagy masszájával. A fekély alatt a láb felső részére kenhető. Vérkeringési elégtelenség, belső vagy külső vérzések esetén, a vérzést és a keringést súlyosbíthatja. Felerősítheti, ronthatja a test gyulladásos folyamatait is. Ellenjavallatait lásd a gyógynövény leírásánál.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz: Koltai Ottóné-nak

(kapu.eoldal, 2012.12.08 12:59)

Az alsó lábszár "vízszivárgása" lehet lábszárfekély kialakulásának előjele is, mely az alsó lábszárnak a belső, nagy visszereinek fokozatos elzáródásának a következménye szokott lenni. Ez is az érszűkület egyik fajtája, de inkább elzáródás, mint szimpla szűkület, s ezekben az esetekben a visszerek pont hogy igen is nagyon tágakká válnak és falukra való lerakódások szűkítik be. A vizenyő kicsordulás az alsó lábszáron, utaló jel lehet a tüdőtágulat megbetegedésre is, és természetesen lehet szívgyengeségre utaló jel is, de akkor főleg az első alkalmakkor inkább a boka vizenyős kivirágzása jellemző és nem a teljes alsó lábszár területén.
Orvosi utasítás nélkül nem szedhető a vízhajtó. Különben is nagyon leterheli a vesét, azt készteti nagyobb víztömeg előállítására, de az nem biztos, hogy pont a lábszárból vezeti le a vizet, hisz a lábszár-vizenyősség egyben a nyirokutak elzárádására utaló jel. A térdtől felfelé kell a csípő-oldalain és a comb belső felületén keresztül egészen a hasaljat és a hátat is lassú, nem erős nyomkodással, hanem csak pici felfelé simogatással a vizenyő felvitelét a felső nyirutak felé. Vízhajtó helyett tessék bevenni 500 mg C-vitamin nagyon kicsi vízzel, majd 10 perc múlva tessék ráinni 2 dl igazi Coca-colát. Ez biztos, hogy a lábszár alsó részéről fogja eltávolítani a vizet.
Az érszűkületnek sok fajtája van. Ön nem pontosította, hogy artériás, vagy visszeresen érszűkülete van-e, valamint nem értem, hogy önmagában mire írták ki Önnek a vérhígítót?
Azonban az érszűkület bármely formája van Önnek, és bárhol a testben, elsősorban magát az ereket kellene kezelni vértisztító teákkal, majd belső falukat rugalmasító gyógynövények fogyasztásával és tornákkal megerősíteni. Kérem olvassa még el a Tüdőtágulat és a Vér-Vértisztítás részeket is.
Üdv.: kapu.eoldal

1094 budapest angyal utca 35

(koltai ottóné, 2012.12.05 11:46)

tisztelettel szeretném megkérdezni hogy tegnap este az alsó lábszáramon
szivárgott a víz.Érszükületes vagyok ,vérhigitót szedek jó a vérnyomásom tornázok, sétálok és mégis ez történt .Nem fáj a lábam nem görcsöl ,vegyek be vízhajtot és borogassam ?
várom válaszát
Tisztelettel koltainé