Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D- és C- vitaminnal az influenza ellen

2009.10.05

"John Cannell, aki munkatársaival 2006-ban megjelentett egy nagy tanulmányt arról, hogy a téli D vitamin hiány robbantja ki minden évben az influenza járványt, hónapok óta arra figyelmezteti hírlevele olvasóit és a D vitamin tanács webszájtjának látogatóit, hogy nem a védőoltás az igazi, vagy az egyetlen védelem az influenza ellen, hanem a megfelelő mennyiségű D vitamin (Felnőtteknek 2000-5000 NE, gyerekeknek 13 kg-onként 1000 NE-t ajánl.)"

forrás: http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-es-influenza.htm

"Dr. Robert F. Cathcart sikeresen kezelt vírusfertőzöttek ezreit masszív adag C vitaminnal (13). A D vitamin szintén fokozza az influenzával szembeni ellenállást (14), akárcsak a szelén és a cink (15)"

forrás: http://www.tenyek-tevhitek.hu/influenza-oltas-idoseknel.htm

A D-vitamin folyamatos, nagyobb adagban való szedését senkinek nem ajánljuk, napi maximális adagja 400 NE. Csak a fertőzési időben ajánlott nagyobb adagban fogyasztani.

D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizeletkiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság. Bőrviszketés is jelezheti, a vesék működése károsodhat, vesekő képződhet, a lágy szövetek elmeszesednek.
A hosszútávon keresztül gyakorolt D-vitamin túladagolás egyik súlyos következménye lehet a vesék "elmeszesedése", tartós károsodása.

A C-vitamin  500-5000 mg/napi fogyasztása is a fertőzési veszély esetén ajánlott.

Minden vitamin és nyomelem, mikroelem ajánlása esetén, soha ne feledjük, hogy közöttük bizonyos egyenesarányú kölcsönarány van a szervezeten belül. Tehát ha bizonyos vitaminok, vagy nyomelemek arányát növeljük a szervezetben, ennek velejáró következménye, ennek az egyensúlynak a felbomlása. Ezért ajánlott a többi vitamin és nyomelem, mikroelem arányos plusz bevitele is szervezetbe.

A D-vitamin esetén kimutatható, hogy nagy adagban való alkalmazása esetén, ha vele együtt a többi vitaminforrást, és mikroelem forrást nem biztosítjuk, pont ellenkezőjét válthatja ki, mint amire eredetileg ajánlják. Fő szerepe a kalcium beépülése a szervezetbe. Túladagolása esetén azonban képes a szervezetből kiáramoltatni a kalciumot, így kalium túltöltődés keletkezhet a szervezetben, ami a szív és érrendszer "mérge".

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.